Акарите – нежеланите гости вкъщи

Акарите - нежеланите гости вкъщи | allergy.bg

Акарите – нежеланите гости вкъщи!

Акарите, наричани още домашни микрокърлежи, са почти невидими обитатели в затворени помещения– намират се във висока концентрация в матраците, възглавниците, с които сме в контакт всяка нощ.

Големината им е между 0.2 и 0.3 мм и само в един матрак могат да живеят повече от 2 милиона акари. Като цяло те са безопасни за човека, но има хора, които са чувствителни към тези организми и страдат от алергия.

Алергията представлява засилена реакция на човешкия организъм, най-често към една протеинова субстанция, която се нарича алерген.

Акарите са вид алергени с естествен произход. Те са малки животинчета, които не могат да се видят с просто око, а под микроскоп имат вид на паячета. Те много обичат влагата и се загнездват в дрехите, дюшеците, килимите, възглавниците, диваните, матраците. Но едно от най-любимите им местенца е леглото. Там, ние им предоставяме влага и топлина и има изобилие от микрокожни клетки, с които те си задоволяват гладната потребност. Знаете ли че акарите в един грам домашен прах са между 2 и 5 хиляди.

Ако страдате от сърбежи на носа, гърлото или по тялото, сълзят ви очите, зачервяват ви се, кихате, често сте със запушен или течащ нос, кашляте, най-вероятно е да имате свръхчувствителност към домашен прах, полени или акари.

Здравето е на първо място за вас нали? Затова сме тук и ние! Време е за превенция и нормален начин на живот у дома, в офиса и във всички затворени помещения. Купете Airfree на www.allergy.bg и ще решите проблемите си по естествен начин. Airfree не улавя, а унищожава! Бъдете здрави и вдишвайте въздух без алергени, акари, без да имате симптоми на кихане и кашлица, сълзене и сърбежи.

Пречистватели на въздух Airfree – дишай по-добре, живей по-добре!

Споделете

facebook
pinterest
twitter