Алергии при деца: Как да им обясня какво представляват?

Алергии при деца: Как да им обясня какво представляват? | allergy.bg

Алергии при деца: Как да им обясня какво представляват?

Важно е да обясните на децата какво представляват алергиите, като ги предупреждавате за опасностите от алергични пристъпи.

Алергиите при децата са често срещани и всеки, който има деца или живее с деца, знае, че само разсейването е достатъчно, за да могат децата да изцапат ръцете си и да ги докарат до очите и устата си. При взаимодействие с други деца, независимо дали в училище или в парка, контактът с мръсотия и всички присъстващи в нея микроорганизми е неизбежен. И така, как да ги накарате да разберат границите, от които се нуждаят, за да не се разболеят или да предизвикат алергия?

Алергии и техните степени на тежест:

Според Американската фондация за астма и алергия – алергията възниква, когато имунната система реагира на чуждо вещество, наречено алерген. Може да е нещо, което човек яде, вдишва в белите дробове, инжектира в тялото или докосва. В зависимост от всеки организъм тази реакция се различава по симптоми, интензивност и честота.

Някои примери за симптоми са: кашлица, кихане, сърбеж в очите, възпалено гърло, кожни обриви, копривна треска и дори пристъпи на астма – които в по-тежки случаи могат да доведат до смърт. По принцип няма лечение за алергии. Във всеки случай насоката е да се предотврати появата на кризи, като се избягват или поне чрез намаляване на контакта с алергена.

Трябва да се потърси и лекар специалист. По този начин ще бъде предписано най-подходящото лечение за различните случаи на алергични реакции, на които хората могат да бъдат подложени.

Чести алергени при алергия:

При децата не рядко се развиват алергии. Някои от честите причини са прашец, ухапвания от насекоми, домашни животни, акари, плесени и храна, особено фъстъци, яйца, мляко и млечни продукти.

Несъмнено психологическите фактори могат да бъдат утежняващ фактор за алергични състояния, както е обяснено от Глобалния атлас за алергии. Проучванията вече показват, че стресът може да повлияе на астматични и екземни пристъпи. По този начин ролята на лекаря не трябва да се ограничава до физическите ефекти на алергиите. От съществено значение е лечението да обхваща и психологическо наблюдение, както за алергичния човек, така и за членовете на неговото семейство.

Превантивните мерки са от изключително важно значение, особено когато става въпрос за деца. Нека направим средата вкъщи нормална за тях! Ние ви предлагаме да разгледате още сега нашите пречистватели на въздух Airfree. Те са лТеки и безшумни, и унищожават всички алергени, в стаята! Още днес вижте продуктите ни в сайта www.allergy.bg и осигурете на децата си приятна среда за живот и игри! Време е да поканите Airfree вкъщи, за да предотвратите симптомите на алергии при децата! Ще се радваме да се свържете с нас още сега.

Споделете

facebook
pinterest
twitter