Алергия към животни с които живеем?

Алергия към животни с които живеем? | allergy.bg

Алергия към животни с които живеем?

На какво се дължи?

Все още има всякакви тревожни гъбични заболявания, които засягат животните и хората. Някои могат да имат ниска честота при определени условия или региони, да имат по-ограничена поява или да изглеждат според чувствителността на всеки организъм към гъбички.

Хистоплазмозата и криптококозата са някои примери.

Тези заболявания са резултат от вдишването на гъбични спори, които могат да присъстват в изпражненията на птици или прилепи, както и в почвата. Като цяло, дори при вдишване на спорите, няма развитие на заболяване. Въпреки това, в някои случаи, като този на имунокомпрометирани хора, могат да се появят по-тежки симптоми. Едно от заболяванията, произтичащи от криптококозата, е криптококов менингит.

Как да се грижим за домашния любимец?

Наличието на домашен любимец може да донесе редица ползи за здравето, както физически, така и психически, намаляване на стреса и насърчаване на чувството за щастие. Игрите и разходките с вашия домашен любимец, също помага за намаляване на кръвното налягане, както и нивата на холестерол и триглицериди. Освен това общуването с домашните любимци е важно в случаите на самота или депресия. Що се отнася до децата, грижите, изисквани от животните, могат да стимулират ценности като състрадание и отговорност. Щастие е да си стопанин на животинче, нали?

Говорейки за отговорност, това е основен фактор при осиновяването на нов домашен любимец. Така че, ако мислите да го направите, опитайте се да разберете за специфичните нужди на новия член на семейството.

Гъбите при животните и произтичащите от тях микроорганизми, са проблем за общественото здраве в световен мащаб. Повърхностните микози са инфекции, причинени от гъбички и се смята, че засягат около 20 до 25% от световното население! Гъбите, причиняващи микози, могат да бъдат класифицирани според местообитанието им на антропофилни (засягат хората), зоофилни (засягат животни и понякога хора) и геофилни (присъстват в почвата, засягат хора и животни).

Дерматофитозите са повърхностни микози, причинени от гъбички, наречени дерматофити, които обикновено достигат до ноктите, косата, както на хора, така и на животни, домашни или не. Заразяването и предаването на болестта при животни или хора може да се случи чрез пряк контакт с околната среда (почва), предмети и други хора или животни.

Кучетата и котките са потенциален преносител на това заболяване, особено кученцата, които обикновено показват по-ясни признаци на инфекция. При кученцата дерматофитозите могат да се появят като петна по кожата с лющене, образуване на корички и зачервяване, в области без коса или с чуплива коса. Ноктите също могат да бъдат засегнати, като имат белезникав и непрозрачен вид. При хората засегнатата област също има червеникави петна и люспест вид.

Бъдете спокойни, когато поставите въздухопречиствател Airfree в стаята с домашен Любимец! Така ще облекчите алергиите, микроорганизмите, бактериите и всички алергени ще бъдат унищожени. Радвайте се един на друг спокойно и пълноценно.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter