Алергия при деца

Алергия при деца

Алергия при деца

Респираторните алергии при децата започват през първите няколко години от живота, а един от най-честите резултати след инфекции е за жалост астма. Респираторните заболявания в детска възраст могат да повлияят на живота на човека до зряла възраст.
Последните научни изследвания показват, че повтарящите се респираторни инфекции, като тези, причинени от риновирус (обикновена настинка) и RSV (симптоми, които наподобяват обикновена настинка), може да доведат до предразположение към придобиване на други респираторни заболявания в бъдеще, като астма.

Симптомите на тези вирусни инфекции могат да включват кашлица, възпаление на лигавицата в носа, която в някои случаи може да се развие до бронхиолит (възпаление на бронхите) и може да доведе до пристъпи на задух.
Проучване, проследява 259 деца от раждането до 6 годишна възраст и показва, че децата, които са имали често недостиг на въздух поради риновирус, от раждането до възрастта 3 годинки, са десет пъти по-склонни да развият астма от 6 годишна възраст.
Когато едно дете е чувствително към екологичните алергени по време на детството и продължава да има пристъпи на задух, дължащи се на инфекции от този вирус, възможността за астма по-късно в живота е 80 пъти по-голяма.
Тя се определя от историята на симптоми като хрипове, задух, стягане в гърдите и кашлица, които варират с течение на времето и интензивност, свързани с променливо ограничаване на дихателния поток.

Сред най-критичните алергени в ранна детска възраст са тези на домашни прахови акари, домашни любимци и гъбички, особено плесени.
Според изследването бебета до една година показаха, че когато са били изложени на определено количество акари, те са 4.8 пъти по-склонни да развият астма, отколкото тези, които не са били.
Също така, по-голям брой акари, с които детето е имало контакт до навършени една година, толкова по-рано той проявява астматични пристъпи.

Ринит

Ринитът се характеризира предимно с възпаление на лигавиците в носа, запушен нос, сърбеж в носа, гърлото или очите и симптомите се появяват скоро след излагане на алергена и в половината от случаите се появяват четири до шест часа по-късно.
В допълнение към това, че е неудобно, ринитът е и рисков фактор за развитието на астма. Това означава, че детето с ринит има по-голяма вероятност за по-късно развитие на астма.

Защита на детето

1. Почистете къщата. Не използвайте мопове или метли, с които ще разпръснете праха и праха във въздуха.
2. Чистете основно леглата веднъж седмично, за да намалите акарите.
3. Инвестирайте в качествено спално бельо
4. Избягвайте плюшени играчки, килими и завеси в детската стая, особено при деца, които страдат от алергии.
5. Добре опаковайте дрехи, които не носите и ги поставете във вакуум опаковка, след като са изпрани и изсушени.
6. Следете за влага, за да се избегне свръхрастеж на микроорганизми като мухъл.
7. При децата най-често срещаните незаразни заболявания са хроничните респираторни заболявания, от съществено значение е да се предотврати и облекчи с пречиствател на въздух Airfree, който ще ги накара да дишат чист въздух, да спрат развитието, в годините на множество алергии.
Помогнете на децата да бъдат защитени от респираторни заболявания и да имат щастливо детство.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Последвайте ни във Facebook

Абонирайте се за нашия youtube канал

Последвайте ни в Instagram

Споделете

facebook
pinterest
twitter