Бременност и отглеждане на бебе в здравословна среда!

Бременност и отглеждане на бебе в здравословна среда! | allergy.bg

Значенето на въздуха, който бъдещата майка и бебето дишат!

Бременността е един от незабравимите моменти в живота на жената. Този период е прекрасно изживяване и предизвикателство. През бременността, живота на жената се променя значително. Бъдещата майка се опитва да направи всичко възможно да гарантира здравословното развитие на нейното бебе още преди то да се е родило.  Тъй като е известно, че много вещества могат да достигнат до плода през плацентата, тя променят своите навици на хранене, консумация на напитки, движение и др. Една област, която често се пренебрегва обаче е въздухът, който бъдещата майка диша. Качеството на въздуха е от голямо значение не само за нейното здраве, но и развиващото се в утробата и бебе.

Качеството на въздуха и бременността

Вече е доказано, че при вдишване на някои алергени и токсини (като тези от цигарен дим например) те преминават през плацентата. Когато плодът влезе в контакт тях, той може да прояви чувствителност още преди раждането.

В последните няколко години се забелязва тенденция на увеличаването на алергиите сред населението в световен мащаб. Тъй като, повечето алергии се проявяват през първите няколко години от живота на човека, пренаталните превантивни мерки са от огромно значение за тяхната превенция.  Проучване проведено в Англия доказва, че предприемането на мерки за предотвратяване излагането на алергени в пре- и постнаталния период при деца предразположени към астма, алергичните и астматичните симптоми намаляват. Това показва, че грижата за доброто качество на въздуха и осигуряване на среда с ниска концентрация алергени би могла да предпази здравето на бебето.

Качеството на въздуха и новороденото

Предвид, че първите алергичните симптоми е вероятно да се появяват в ранна детска възраст, грижата за въздуха, който най-малките дишат е от изключителна важност като част от мерките за превенция на алергия и астма. Доказано е, че бебета изложени на определено количество алергени, като тези на акарите са 4.8 пъти по склонни да развият астма.

Дискомфортът причинен от алергичните симптоми, особено през нощта, може да наруши съня на бебето. Сънят от своя страна е важен не само за почивката и растежа, но и за усвояването на знанията и когнитивното развитие на детето. Подобряване качеството на въздуха, който то диша, може да гарантира по-спокойни нощи за всички в семейството.

Как да осигурим по-здравословна среда за бебето?

Разгледайте нашите предложения за осигуряване на по-здравословна среда за вашето бебе:

  • Ако забележите мухъл в дома си, почистете го незабавно, като изхвърлите всички предмети и материали които са били засегнати;
  • За да се премахнат акарите е желателно завивките и спалното бельо да се сменят на минимум 7 до 10дни и да се перат на минимум 60 градуса температура;
  • Не използвайте завивки и възглавници с пух;
  • Избягвайте мебели, които събират много прах и трудно се почистват;
  • Избягвайте мокети и килими;
  • Избягвайте плюшени играчки;
  • Проветрявайте често;
  • Почиствайте редовно дома си;
  • За да поддържате качеството на въздуха в дома си, поставете въздухопречиствател.

Въздухопречистватели Airfree са напълно безопасни за бременни жени, бебета и деца!

Когато обзавеждате детската стая и вашата спалня не пропускайте да изберете уред от www.allergy.bg
Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и
вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter