clean-air

Какъв въздух дишаме?

Един от най-важните фактори на заобикалящата ни среда е въздухът, който дишаме ежедневно. Проблемът е, че заедно с кислорода поемаме алергени, плесен, полени, прахови частици, цигарен дим, вируси, бактерии, изгорели газове и други вредни субстанции. Особено застрашени са хората, живеещи в големи градове, близо до ключови пътни артерии или индустриални обекти, гари, летища и т.н. И ако замърсяването на външния въздух е сериозен проблем, оказва се, че има и по-сериозен: замърсяването на въздуха вътре в помещенията! Според ЕРА (Агенция за Защита на Околната среда), замърсяването на въздуха в затворени помещения е 50 пъти по-голямо в сравнение с това на открито.
Изследванията показват, че дишането на чист въздух може да подобри Вашето здраве.

Рисковете за здравето от замърсения въздух

Не е случаен фактът, че въздушните алергии са сред най-разпространените днес и засягат хора от всички възрасти. Всяка алергия на свой ред поставя началото на възпалителен процес в организма, който може да бъде причина за редица по-сериозни заболявания. Най-често срещаните алергени във въздуха в затворени помещения са алергени на прахови акари, алергени на домашни любимци, плесен, полени, органични миризми, вируси, бактерии, мухъл. Чрез дишането на по-чист въздух, Световната здравна организация заявява, че можете да намалите риска от инсулт, сърдечни и белодробни заболявания, астма и други респираторни болести. Въздухопречиствателят Airfree® премахва алергените и микроорганизмите във въздуха и по този начин значително намалява ефектите върху здравето, свързани с дишането на замърсен въздух в затворени помещения.

chist-vazduh

Въздухопречиствател AirFree® ще Ви помогне да се преборите с:

_0004_inhalator

Астмата

Астмата е възпалително заболяване, свързано с взаимодействието между генетични фактори и фактори от околната среда. Тя се проявява често като затруднено дишане, когато дихателните пътища са блокирани в следствие на проблем в дихателната система. Въздухопречиствателите AIRFREE® имат ключова важност за астматично болните (които имат нужда от чист въздух, облекчаващ дихателните пътища). Те премахват главните алергени във въздуха, които предизвикват пристъпи.

_0001_tick

Алергени на
Прахови акари

Акарите се хранят с отделена от тялото на човека кожа и се развиват най-добре при тъмна, влажна и топла обстановка. Идеални места за оцеляването и развитието им са легла, дивани и килими. Те могат да станат причина за алергии, ринит, астма, конюнктивит и бронхит. Въздухопречиствателите Airfree® унищожават вредните токсини и гъбички, получени от екскрементите на праховите акари, които предизвикват алергии.

_0007_bouquet

Полени

Най-честата причина за респираторна алергия са полените. Симптомите, които възникват малко след като организмът влезе в контакт с алергена включват: сърбеж в носа, гърлото, кожата, хрема, кихане, запушен нос, кашлица, умора, раздразнителност, главоболие. Друг често срещан проблем, причинен от полените е алергичен конюнктивит, който причинява сълзене, сърбеж и зачервяване на очите. Полените могат да причинят и пристъпи на астма.

_0000_virus

Бактерии & Вируси

Много от вирусите и бактериите са вредни за здравето на човека и са причина за различни заболявания. Те са чувствителни към температура. За разлика от въздухопречиствателите с филтри на пазара, въздухопречиствателите Airfree® са по-ефективни, тъй като използват международно патентована TSS™ технология, при която микроорганизмите се унищожават от висока температура (200°С), независимо от това колко устойчиви и опасни са.

_0003_mushroom

Гъбички & Мухъл

Поради отсъствието на вентилация в затворено помещение, влагата достига стойности, подходящи за бързото размножаване на плесени и гъбички. Те се разпространяват чрез освобождаване на милиони спори във въздуха и вдишването им може да доведе до заболявания на дихателната система, главоболие, ринит, сутрешна кашлица, умора. Мухълът произвежда алергени и в някои случаи дори токсични вещества, поради което трябва да бъде третиран и премахван в затворените помещения.

_0002_pawprint

Алергени на Домашни Любимци

Алергиите към домашни любимци представляват реакции на имунната система, причинени от вдишване на протеини, намиращи се в секрецията от мастните жлези, слюнката, урината на животното, както и от кожата. Важно е да се отбележи, че алергени от животни може да има и на места, където не се отглеждат такива, тъй като лесно се разнасят – от въздуха, по дрехите и др. Алергизирането може да стане още по време на вътреутробното развитие.

_0006_cigarette

Цигарения Дим

Цигареният дим е истински токсичен коктейл, който не само оставя неприятна миризма, но и  крие риск за общественото здраве. Той е основен източник на замърсяване в закритите помещения. Цигареният дим дразни дихателните пътища и има пряко вредно въздействие върху сърцето. Според лекарите, излагането на цигарен дим е основен рисков фактор за развитието и на ринит и астма.

_0005_icon

Органични Миризми

Нищо не нарушава комфорта у дома като появата на неприятни миризми. Това не е изключено, дори и редовно да чистите старателно. Тежкият въздух и застояли миризми могат да имат различен източник –  не изхвърлен боклук, домашни любимци, мухъл, развалена храна, мръсни обувки и дрехи. Те са причина не само за натежаване на атмосферата вкъщи, но и дори евентуална причина за развитие на алергии и инфекции на дихателната система.

Дишайте чист въздух, живейте по-добре

Потапяме се в океан от въздух всяка минута в денонощието, независимо дали бягаме в маратон или спим. Според проучване на Калифорнийския институт, всеки човек обменя между 10 000 и 70 000 литра въздух на всеки 24 часа. С този вид зависимост, качеството на въздуха е от огромно значение за здравословния начин на живот, но често бива пренебрегвано в сравнение с качеството на водата и храната например.
Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да премахнете колкото се може повече източници на замърсяване е да използвате висококачествените въздухопречистватели AirFree®.

Най-продавани Продукти