Деца с астма

Деца с астма | allergy.bg

Как астмата засяга децата?

 

Астмата е най-честото хронично заболяване при деца.

Астмата възниква, когато дихателните пътища се възпалят и се стесняват, затруднявайки въздушния поток. Като цяло той има първите си прояви в детството и може да надделее до края на живота или да отшуми. Въпреки че няма лечение, то може да бъде контролирано, осигурявайки добро качество на живот на своите пациенти. Проблемът е, че болестта все още е недостатъчно диагностицирана, което пречи на хората да предприемат, адекватното лечение.
Важен рисков фактор за развитието на астма е сумата от генетичното предразположение с излагане на околната среда на вещества с потенциал да предизвикат алергична реакция или да раздразнят дихателните пътища. Такива вещества могат да бъдат алергени, цигарен дим, химически дразнители, замърсяване на въздуха или други задействащи фактори като студен въздух, екстремна емоционална възбуда, физически упражнения и лекарства.

Деца с астма:

Диагнозата на астма при малки деца и следователно управлението на болестта е нещо много сложно, тъй като появата на хрипове в тази фаза може да има няколко произхода (астмата е само един от тях). Освен това половината деца в предучилищна възраст имат този симптом, но когато достигнат училищна възраст, той обикновено изчезва, независимо от лечението.
За да се опита да разреши този проблем, лекарят наблюдава симптоми като кашлица, задух, хрипове. След като бива поставена диагнозата се утежняват фактори : липсата на научни справки за реалното функциониране на лекарствата за тази възрастова група.
Според националните и международни медицински наръчници основната цел, насочена към децата, е да се контролира астма, предизвикана от упражнения, тъй като тя засяга децата и юношите през цялата им траектория на развитие. Този тип астма се среща при хора с голяма чувствителност в различни области.

Астма и други заболявания:

Благодарение на съвременния ни начин на живот, урбанизация, замърсяване на въздуха и намалено биологично разнообразие, се наблюдава увеличение на случаите на алергична астма. Симптомите са хрипове, кашлица, задух и стягане в гърдите, които могат да варират по интензивност с течение на времето.
Някои вируси на респираторни заболявания и грип също причиняват хрипове и могат да доведат до развитие на астма. Вирусните инфекции в дихателната система, причинени главно от грип са склонни да причиняват над 80% от острите астматични дразнения. Освен това астматиците имат по-висок риск от заразяване с грип и по-тежки последици от заболяването, както и двойно по-голям шанс от развитие на вирусни инфекции в долните дихателни пътища.

Лечение:

Един от начините за овладяване на астмата е да се избегнат активаторите, които активират възпалението на дихателните пътища. Въпреки това е важно да запомните, че вероятно ще е необходимо да използвате лекарства. Облекчаването на симптомите може да се постигне с краткосрочни лекарства, но астматиците с постоянни симптоми трябва да използват дългосрочни лекарства ежедневно. Освен това, за да се контролира развитието на тежка астма и да се намали обострянето, се използват инхалатори с кортикостероиди.
Леченията се основават на оценката на белодробните параметри, клиничните находки при пациента и историята му на заболяването. Предизвикателствата в този процес са свързани с произхода на обострянията на астмата, тоест каква е била причината за раздразненията. В случай на чувствителност към цветен прашец, лечението обикновено е по-лесно, докато при вирусни инфекции е по-сложно. Причината е, че всяко състояние реагира по различен начин на лекарствата, независимо дали те се поглъщат или вдишват, и лекарят трябва да преразгледа случаите един по един.
Ето защо е толкова важно да имате правилната диагноза детска астма, за да разберете какво причинява симптомите и как да ги предотвратите.

Как можете да помогнете на детето си в домашни условия?

Можете да инвестирате във въздухопречиствател AIRFREE.

Това е един от най-тестваните уреди в независими лаборатории, който доказва че значително облекчава симптомите на АСТМА и АЛЕРГИЯ. Пречиствателят на въздух AIRFREE е най-търсен на пазара заради неговата уникална технология , която не изисква подмяна на филтри или допълнителни консумативи, напълно е безшумен и с нисък разход на ел. енергия. За повече информация относно технологията и ефективността на въздухапречиствателите AIRFREE може да посетите нашия сайт www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter