Домашен прах. Освободете дома си от този замърсител!

Домашен прах. Освободете дома си от този замърсител! | allergy.bg

Домашен прах. Освободете дома си от този замърсител!

Научете как да предотвратите алергични атаки. Нашите ‘съвети’ ще ви помогнат да намалите битовия прах, не само в спалните, но и в стаите, където прекарвате най-много време. И без съмнение те са „съвети“, приложими за офиси!

Поддържането на чиста къща не е проста задача. Преди всичко, ако живеете с деца или възрастни, които са алергични, почистването трябва да бъде образцово и постоянно, поради тяхната чувствителност. В тези случаи прекарването на пръст върху мебел и забелязването на сив слой прах означава, че почистването трябва да започне веднага!

На първо място, домакинският прах е много сложна и разнородна смес, съставена от органични и биологични материали. Прахът в дома ви обикновено се състои от около 50% от мъртвите кожни клетки. Останалата част, присъстваща във всяка човешка среда, се образува от малки количества цветен прашец, косми и животински косми, спори на гъби, акари и органични влакна, както и неорганични материали (например текстилни влакна). Това натрупване на вещества често се нарича просто замърсяване. Всъщност тази „мръсотия“ варира в широки граници, както от дома до дома, така и от стаята в стаята.

По-добро почистване и по-често

Ако сте алергични, това е важен съвет: трябва да почиствате дома си по-често и да обръщате внимание на структурните проблеми (за да ги премахнете), които са резултат от повишаване на влажността, като течове, проникване и липса на вентилация, мухъл, плесен.

Контролът на влажността или температурата също може да бъде полезен за намаляване на гъбичките и акарите и се препоръчва да се проветрява средата ежедневно. Всъщност акарите се размножават в гореща и влажна среда, където има хора (хранят се с мъртва кожа), като предпочитат леглата и килимите на къщите. Поради тази причина честата смяна на спално бельо е от съществено значение, но ако можете да избегнете по-добре килими, завеси и пердета.

А за алергичните към полени оставяме още един съвет. Избягвайте да отваряте прозорците в дните и часовете, когато имa вятър и полените са по-голям брой.

Сбогом домакински прах!

В допълнение към намаляването на присъствието на алергени в околната среда, от съществено значение е да почистите дома си правилно, за да кажете „сбогом“ на битовия прах. Избягвайте да използвате метла, прах или суха кърпа за прах, по този начин ще увеличите разпространението на праха в къщата ви във въздуха.

За страдащите от алергия идеалното е почистването да се извършва с високоефективни прахосмукачки, за предпочитане с HEPA филтри (високоефективно средство за твърди частици). Този тип филтри са способни да задържат повече от 99% частици, по-малки от 0,3 микрометра.

Обикновено прахосмукачките могат да задържат само по-големи частици и може да са отговорни за алергените, и изпращането им във въздуха. Ефективната аспирация е от голямо значение, тъй като мъртвите акари и техните структури са източници на алергени. Знайте, че за да се постигне ефективно почистване, е важно да го правите често и усърдно. След това ви препоръчваме да поставите въздухопречиствател Airfree във всяка стая. Той унищожава до 99% бактерии, вируси, микроорганизми, плесен, мухъл.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter