Имате ли суха и дразнеща кашлица?

Имате ли суха и дразнеща кашлица? | allergy.bg

Имате ли суха и дразнеща кашлица?

Тази проява на организма винаги се случва поради някакъв дразнещ процес на дихателните пътища, който води, следователно, до естествения рефлекс да кашляш.

Видове кашлица

Като цяло можем да разделим кашлицата на суха (наричана още суха и дразнеща кашлица или дори постоянна кашлица) и продуктивна. По този начин, докато при суха кашлица не се наблюдава образуване на слуз или храчки, тя присъства при продуктивна кашлица. Важно е винаги да сте наясно с наличието или не на тази слуз, в края на краищата, когато дихателната система е дехидратирана, храчките не текат, създавайки впечатлението, че не съществуват.

Фактори, които могат да предизвикат суха и дразнеща кашлица

Тази кашлица може да се дължи на няколко фактора, но най-честите са предимно пушенето, излагането на замърсяване, прах и алергени в околната среда, у дома, в офиса и във всички затворени помещения. Обърнете внимание, особено ако …
1) Често ви се кашля.
2) Има сърбеж и сухота в гърлото.
3) Когато кашляте, чувате звук от суха кашлица и не усещате слузта в гърлото си.
4) Кашляте по-често през нощта

Какво да правя, когато имам тези симптоми?

В допълнение към консултацията с лекар за оценка на вашия случай, като се вземе предвид историята ви и понякога се извършват клинични прегледи, можете да следвате и някои домашни мерки, а именно:

1) Поддържайте въздуха в дома си възможно най-чист. Пречиствателят на въздух Airfree може да бъде чудесен съюзник, за да поддържа въздуха свеж, без микроорганизми, мухъл и спори, алергени.

2) Избягвайте помещения, в които се пуши

3) Намалете излагането на прах чрез почистване с влажни кърпи.
Без прах и метли!

4) В по-сухи дни използвайте овлажнител и повишете влажността до максимум 50%.

5) Пийте често вода.

6) Ако е необходимо, поставете още една възглавница преди лягане, за да държите главата си по-високо, през нощта. Поставете въздухопречиствател AirFree във всички спални помещения, а през деня в офиса и стаята в която стоите най-много.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter