Как да подобрим качеството на въздуха в стаята?

Как да подобрим качеството на въздуха в стаята

Как да подобрим качеството на въздуха в стаята?

Знаете ли, че някои стайни растения могат да произвеждат химични съединения (заедно с кислород), които са доказали, че подобряват качеството на вашето здраве в закрити среди без да увреждат котки или кучета?

По света има растения, които не само произвеждат кислород, но също така могат да филтрират летливи органични съединения на закрито. Тези съединения могат да раздразнят дихателната система и в най-лошия случай да предизвикат тежки заболявания, тъй като имат канцерогенни свойства.
Освен че са сравнително евтина алтернатива, растенията могат също естествено да регулират влажността и да намалят шумовото замърсяване, което внася комфорт на тези помещения. Проучванията показват също, че наличието на растения в работни пространства или офиси може да намали до 60% от отсъстващите от работа, причинени от здравословни проблеми.
Ето списък на водещите химични съединения, които растенията могат да филтрират,
както и техните източници и добро въздействие върху здравето:
– Бензен, толуол, ксилен: присъства във външно замърсяване на околната среда и също се използва в разтворители. Те са подозирани за канцерогенни свойства.

– Хексан – може да бъде извлечен от пластмасови покрития и е отговорен за симптоми на умерена нервна система като замаяност и главоболие.

– Стиренът – освободен от килими и някои подови материали, продължителното излагане на високи концентрации може да предизвика промени в нервната система, включително умора, главоболие и замаяност.

– Формалдехид – присъства в някои нови покрития, бои и килими, може да предизвика дразнене на очите, носа и гърлото.

– Въглероден оксид: Газът от непълно изгаряне на изкопаеми горива може да бъде с произход от външната среда или от горивните процеси (т.е. печки на дърва и камини) на закрито. Може да причини необратими щети на кръвните клетки, които пренасят кислород към тъканите и могат да бъдат смъртоносни във високи дози.

– Трихлоретилен: използван в лепила, смазочни материали, бои, лакове, разредители на боя и някои пестициди.

Острите ефекти включват главоболие, световъртеж и сънливост. В дългосрочен план те могат да причинят значително увреждане на нервната система.
Растения, които подобряват качеството на въздуха, за които не са открити
изследвания, които показват риск за животните*

– Кенти
Това растение е вид палмово дърво, първоначално от Австралия. Въпреки че достига около 18 метра на открито, може да се отглежда на закрито вътре в саксии, достигайки максимум 3 метра. Проучванията показват, че Kentia може да намали бензола, толуен, ксилен в допълнение към хексан.

– Джудже палмова палма
Това малко палмово дърво, първоначално от Япония, може да намали формалдехид и толуен.

– Арека-бамбук
Първоначално от Африка, той е един от най- популярните малки палми в света. Той е в състояние да намали ацетон, формалдехид и толуол.

– Хлорофит
Също така произхождащи от Африка, това малко растение е способно да отстрани формалдехид, бензен, въглероден оксид и ксилол от околната среда.

– Бамбук
Средно, в допълнение към привеждането на тропически климат в стаята, може да намали формалдехид, бензен и трихлоретилен.

– Гербер
Малък по размер, това маргаритка растение може да намали формалдехид, бензен, и трихлоретилен.

За допълнителна информация относно токсичността на растенията, моля, проверете в специализираните интернет сайтове и научни изследвания.
За собствениците на домашни любимци се консултирайте с ветеринарен лекар на вашия домашен любимец, за да разберете дали желаното растение е токсично, тъй като той е най-квалифицираният професионалист, който да предостави тази информации.
За да унищожите на 99% всичко във въздуха като микроорганизми, вируси и бактерии поставете въздухопречиствател Airfree.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Последвайте ни във Facebook

Абонирайте се за нашия Youtube канал

Последвайте ни в Instagram

Споделете

facebook
pinterest
twitter