Как да предпазим децата от алергични заболявания?

Как да предпазим децата от алергични заболявания? | allergy.bg

Децата се раждат с несъвършена имунна система, която се формира на етапи от раждането до късния пубертет. Поради тази причина, в сезона на инфекциозните и алергичните заболявания трябва да се обърне специално внимание на засилването й. Деца обикновено душат по-учестено от възрастните, което ги прави по-податливи на инфекции, микроби и алергични заболявания.

В случай на настинка, грип, проява на алергични симптоми или други респираторни заболявания, правилното лечение е от голямо значение, затова прегледа при педиатър е задължителен.

Предприемането на някои мерки за превенция, могат да предотвратят риска от инфекции и развитие на алергии. Някои от тези мерки са:

  • Промиване на нослето с физиологичен разтвор. Промивките два пъти на ден изчистват носните канали от прах, секрети, алергени, бактерии.
  • Насърчавайте пиенето на течност, особено вода. Водата е основно средство, за правилното функциониране на организма.
  • Здравословно хранене. Предлагате на децата пресни плодове и зеленчуци, риба и семена и ядки. Този вид диета осигурява на организма противовъзпалителни вещества, които са много важни в борбата с инфекциите и алергиите.
  • Внимателно подбирайте местата за игра. Препоръчително е децата да се извеждат за игра навън. Циркулацията на въздуха в затворени помещения, особено през есенно-зимния период не е достатъчна, което създава перфектната среда за предаване на инфекции по въздушно-капков път.
  • Винаги носете в себе си дезинфектант за ръце. Дезинфекцирайте ръцете на детето винаги след игра на детската площадка.
  • Прегледайте домът си за мухъл и плесен. Като превантивна мярка срещу тяхната поява поправете течове, проветрявайте често мокрите помещения и почистете местата засегнати от мухъл.
  • Перете дрехите, които са били съхранявани дълго време, особено завивките.
  • Избягвайте порестите материали в стаята на детето, особено ако то е предразположено или има алергия. Ако обаче някоя от тези играчки е твърде специална за вашето дете, препоръчваме ви да я перете редовно при температура не по-ниска от 60 градуса.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter