Как да предпазим децата от алергични заболявания?

Как да предпазим децата от алергични заболявания? | allergy.bg

Как да предпазим децата от алергични заболявания?

Започва сезона на алергичните заболявания, които засягат всички, но които придобиват особено значение за децата, чиято имунна система се формира и които пропорционално вдишват по-голям обем въздух в белите си дробове.

В случай на настинки и грип, алергии и други респираторни заболявания е важно веднага да отидете на педиатър, който ще предпише най-доброто лечение за всеки отделен случай. Съществуват обаче специални предпазни мерки, които могат да помогнат за предотвратяване на болести, които детето толкова трудно понася и толкова притесняват родителите.

Ето някои превантивно мерки: Използвайте физиологичен разтвор. Серумът, освен че помага да се отстранят примесите, увеличава преди всичко движението на вътрешните косъмчета на носа, като помага да изпълнят ролята си на първа защита на организма срещу навлизането на алергенни и инфекциозни агенти.
Винаги предлагайте много течности, особено вода. Това е основното средство, чрез което протичат основните химични и защитни реакции. Често се забравя да се пие вода, но тя остава преди всичко от съществено значение за правилното функциониране на организма.

Направете оглед в шкафовете и ъглите на дома си, за да откриете всеки проблем с плесента, които допълнително причиняват алергии.
Поправете течове, поправете места, засегнати от мухъл, и почистете с дезинфектант.

Перете дрехите, които са били съхранявани дълго време, особено одеялата, във вода при температура, не по-ниска 60 градуса. И накрая, избягвайте порестите материали в стаята. В случай на алергия, това е добър сезон за премахване на завеси, килими и меки играчки. Ако обаче някоя от тези играчки е твърде специална за вашето дете, редовно ги изпирайте при температури не по-ниски от 60 градуса. Когато всичко е почистено, изпрано и подготвено за този сезон, поставете въздухопречиствател Airfree във всички стаи! Оставете детето да си играе спокойно и щастливо, без симптоми на алергии. Пречистватели на въздух Airfree ще ви помогнат пълноценно да се радвате един на друг, без да изпитвате позиви на кихане, кашляне и дихателен задух. Пролетта е, за да и се наслаждаваме.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter