Какви промени следват в живота ни когато пандемията приключи?

Какви промени следват в живота ни когато пандемията приключи? | allergy.bg

Какви промени следват в живота ни когато пандемията приключи?

В пост-пандемията как ще бъдем всички в глобален мащаб? Но дори по времето на COVID-19 някои хора вече възнамеряват да променят навиците си и да създадат нов начин на живот …

COVID-19 внесе лавина от анализи и дискусии в нашето ежедневие. В допълнение към всички научни термини, които прочетохме в новините и видяхме по телевизията, налагането на социална дистанция ни накара да се замислим за начина на живот, който сме възприели преди и колко устойчив е той в глобален мащаб.

„Учете се“ с настоящето, за да подобрите бъдещето.

Някои казват, че всичко ще бъде както преди, когато ваксината е налична. Други вярват, че всичко ще се промени завинаги и че пост-COVID ще представлява друга глобална динамика и начин на живот. В коя група сте?

Не забравяйте, че Световната здравна организация (СЗО) вече спомена, че възникването на други глобални здравни спешни случаи е неизбежно. С други думи, COVID-19 едва ли ще бъде последната пандемия, с която ще трябва да се справим. Ето защо е от съществено значение правителствата, организациите и обществото като цяло да бъдат правилно подготвени чрез инвестиции и устойчиво планиране, за да се справят с бъдещи здравни проблеми, неизвестни или не.

Когато анализираме минали кризи, осъзнаваме, че след като извънредната ситуация е овладяна, има тенденция да се промени фокусът на притесненията и да се забрави за възникналия проблем. Този цикъл не ни помага да развием превантивни и ефективни нагласи в дългосрочен план.

Да победим вируса?

Постпандемията ще стане реалност само ако успеем да се преборим с SAR-COV-2, който причинява COVID-19. Досега напредъкът в научните изследвания е успял да помогне за лечението на пациенти с COVID-19 по-добре и по-ефективно или да се дефинират по-добри стратегии за превенция. Но за да победим вируса, ние основно зависим от способността на нашата имунна система да се бори с него. И този имунитет към вируса може да бъде придобит както изкуствено, така и естествено

Изводът е че трябва да започнем да живеем съобразявайки се със собственото си здраве, това на околните, да спазваме още по-голяма хигиена вкъщи, на работа и във всичко затворени пространства. Не забравяйте че всичко е превенция – ако човек успее да подготвили у дома чиста среда без микроорганизми, допълнителни вируси, бактерии във въздуха, симптомите ще отшумяват бързо и няма да се налага лично и глобално да изпадаме в крайности. Защото да сме здрави е всичко.

Влезте в сайта ни и разгледайте въздухопречиствател Airfree, за да осигурите още днес нормален и естествено чист въздух във всички затворени помещения. Свържете се с НАС или ни пишете. В сайта на www.allergy.bg може да прочетете още статии, мнения и да ни попитате. Ние сме тук за да ви консултираме!

Споделете

facebook
pinterest
twitter