Алергия към прахови акари


akari

Какво представляват акарите?
Праховите акари (микрокърлежите) принадлежат към семейството на паяците. Съществуват повече от 50 000 вида микрокърлежи, но само някои от тях са най-честата причина за дихателни алергии при деца и възрастни. Живеят само 6 седмици, но могат да се възпроизвеждат много бързо. Екскрементите на тези вредители предизвикват алергии, когато биват вдишани. Те се хранят с отделена от тялото на човека кожа и се развиват най-добре при тъмна, влажна и топла обстановка.

Къде се срещат?
Идеални места за оцеляването и развитието им са домашния прах, матраците, килимите, завесите, спалното бельо, диваните, плюшени играчки и други. Когато лежим на легло или диван, тупаме килима или възглавниците си, ние разпръскваме тези алергени във въздуха. Вдишани, те могат да станат причина за алергии, както и ринит, астма, бронхит, синузит и конюнктивит.

Един грам домашен прах съдържа около 2000 домашни микрокърлежи!
Един матрак може да съдържа 1.5 милиона домашни микрокърлежи!
75% от респираторните алергии са провокирани от микрокърлежи!

Симптоми
Домашните микрокърлежи са основна причина за развитие на целогодишен алергичен ринит. Те отключват симптоми, специфични за респираторните алергии:

  • кашлица
  • бистра носна секреция
  • кризи на внезапно кихане
  • сърбеж на носа и/или на небцето
  • сълзене и зачервяване на очите
  • затруднения в дишането

Наблюдава се засилване на симптомите в края на лятото и началото на есента, когато температурата и стайната влажност са по-високи.

симптоми

Неадекватно лекувана, алергията към домашните микрокърлежи може да се влоши и да премине в алергична астма или да предизвика атопичен дерматит: зачервяване и сърбеж в областта на лицето, кожата на главата и кожните гънки.

airfree123

Как да се борим с алергията?
Алергията към праховите акари е често срещана и влошава качеството на живот на страдащите от нея. Взимане на мерки за избягване на алергена обикновено е първата стъпка за борба със алергията: елиминирайки, доколкото е възможно контакта с алергена, появата на симптоми ще бъде ограничена.

Въздухопречиствателят Airfree гарантира 99% унищожаване на алергените на праховите акари. Замърсеният въздух се въвлича в керамичното ядро на AirFree чрез естествената конвекция на въздуха, където алергените и микроорганизмите се унищожават от високата температура (200°С), независимо от това колко устойчиви и опасни са. Уникалната технология на AirFree е напълно безшумна, прородосъобразна и работи без филтри.