Мирис на плесен

Мирис на плесен | allergy.bg

Мирис на плесен?

✅Освободете къщата си от тези гъбички!

Появата на тези гъбички за съжаление е по-често срещана, отколкото бихме искали … Но е възможно да се борим с тяхното образуване и главно да премахнем плесенясалата миризма, която плесенясалите пространства и предмети могат да издишат.

✅В крайна сметка какво представляват плесените и миризмата им?

Плесените са гъбички, микроскопични същества, които чрез спорите си влизат в домовете ни през врати и прозорци. Когато намерят подходящо място (мокро и горещо), те растат и се развиват по такъв начин, че броят на спорите вътре в къщите може дори да надхвърли 250 000 на кубичен метър.

Така че много често се среща плесен в предмети, съхранявани дълго време, в лошо проветриви помещения и където се натрупва влага. На тези места ние усещаме онази „миризма“, която в края на краищата е миризмата на мухъл, произтичаща от метаболизма на наличните там гъбички (колонии).

Колониите на гъбички могат да имат различни цветове, като жълто, розово, бяло, зелено, кафяво или черно, като имат вид, подобен на памука или фин прах.

✅Какви са опасностите от мухъл?

В допълнение към неприятния външен вид, щетите, които може да донесе на материалите и неприятната му миризма, тези гъбички могат да създадат и проблеми за човешкото здраве. Една от тях са алергичните реакции, особено дихателните, и влошаването на симптомите на някои свързани заболявания, като астма, ринит, конюнктивит, уртикария и атопичен дерматит. Гъбите също могат да причинят инфекции, раздразнения и други токсични реакции.

За възрастни хора или такива с отслабена имунна система е необходимо специално внимание: някои инфекции могат да бъдат доста опасни, особено тези, причинени от гъбичките Aspergillus spp. (Аспергилоза), които обикновено засягат белите дробове.

Не допускайте това! Нека заедно се погрижим за домът ви. Поставете Airfree и решете проблемите си сега! Свържете се с нас, пишете ни и изберете пречиствател на въздух Airfree от www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter