Качеството на въздуха в училището с AirFree

Kачеството на въздуха с AirFree

?Как е качеството на въздуха в училището на детето ви?

Знаете ли, че ако е лошо, има по-голяма вероятност от пристъпи на астма, намалена производителност в класните стаи и увеличен брой отсъствия?

??Всеки, който има деца с дихателни проблеми, а именно астма, вече е преминал през въпросите как училището може да повлияе на подобряването или влошаването на симптомите … Факт е, че много от нашите учебни заведения попадат в категорията „болни сгради“ . Това си получава от високата концентрация на замърсители, материали без BI, използвани в строителството, лоша вентилация на сгради и т.н. …
В момента има процент на страдащите от алергии от порядъка на 30% от населението особено сред децата. В допълнение към ринита и хранителните алергии, астмата е включена и в статистиката на най-важните хронични заболявания в детска възраст.
Сред факторите, които допринасят за кризите, е излагането на аероалергени, а именно тези, които присъстват в гъбички (особено плесени), акари и домашни любимци. Както подсказва името, алергените лесно се отделят във въздуха и се вдишват на закрито.
Но ако домашната среда може да се контролира, с приемането на превантивни мерки за експозиция, дали същото е и в училищната среда? Трудно.
Ниска вентилация, висока концентрация на въглероден диоксид …
Проучвания в световен мащаб показват, че образователните заведения могат да бъдат замърсени и да допринесат за кризи при деца и юноши. И често самата среда е отговорна за излагането на детето-астматик на агенти.
Констатациите от тези проучвания показват, че класните стаи могат да имат лоши условия за качество на въздуха и че много от тях имат проблеми с ниската вентилация, което се измерва с количеството въглероден диоксид, отделен от дишането. Колкото по-висока е концентрацията на този газ, толкова по-ниска е скоростта на обновяване с външната среда.

Проблемът със стаите с висока пренаселеност… Като общо правило, ниското обновяване на въздуха е свързано с увеличаване на замърсителите във вътрешната среда, особено на бактериите, тъй като основният източник са самите деца. Стаите с висока заетост и ниска вентилация обикновено имат повече бактерии.
И е известно, че те могат не само да причинят инфекции, но и да бъдат отговорни за астматичните пристъпи при деца. Това важи особено за голяма група бактерии, наречени грам-отрицателни.
Измерванията на алергени от прахови акари показаха концентрации 20 пъти по-високи в класните стаи, където имаше оплаквания от пристъпи на алергия и астма в сравнение с класни стаи, в които тези оплаквания не съществуват.

ВНИМАНИЕ, РОДИТЕЛИ!
Експертният съвет за родители и други лица, които се грижат за тях, е да мислят за училищата, в които децата учат не само от гледна точка на качеството на преподаване, но и във връзка с предоставената структура. В случай на деца с астма, трябва да се избягват училища с килими в която и да е зона, тапицирани столове, много порести материали в стаята и видимо замърсяване с плесен.
Също така е важно да поставите под въпрос рутинното почистване и използваните продукти. С други думи, училищата с ежедневен режим трябва да се предпочитат преди и след като ученикът напусне стаята и които предпочитат да използват зелени линии или продукти, които не оставят остатъци за почистване на повърхности.
Екипът на пречистватели на въздух #Airfree е на разположение за рационализиране, с подкрепата на специализирани лаборатории, анализи на качеството на въздуха в учебните заведения и, в съответствие с резултатите от тестовете, предлага решения. Винаги сме насреща да съдействаме с отговори на въпроси! Изберете уредите за вашата класна стая на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter