Уникална екологична и иновативна технология пречиства въздуха без филтри

Уникална екологична и иновативна технология пречиства въздуха без филтри | allergy.bg

Ежедневно сме подложени на атаки от вируси, полени, бактерии…

Мухълът, гъбичките и плесените са непреодолимо препятствие за много хора…

С всяко вдишване поемаме фини прахови частици, изгорели газове, цигарен дим и какви ли още не алергени и микроорганизми като акари,бактерии и вируси, които се носят във въздуха и са невидими за човешкото око…

Къде се срещат мухъла и алергените и защо са опасни?

Мръсният и застоял въздух в офиси, хотели, заведения, детски кътове, фитнес и спа центрове е причина за дискомфорт, както за посетителите, така и за работещите там.

Уникална екологична и иновативна технология пречиства въздуха без филтри | allergy.bgМухълът, гъбичките и плесенът се срещат най-често в затворени помещения и могат да предизвикат сериозни заболявания на дихателната система. Мухълът се размножава чрез спори, които са невидими за окото и се носят във въздуха навън и вътре в домовете, офисите и като цяло във влажни, тъмни и непроветриви помещения. Той произвежда алергени и в някои случаи дори токсични вещества. Вдишването или докосването на негови спори може да причини алергични реакции със симптоми като кихане, секрети в носа, зачервяване на очите, кожни обриви и дори астматични пристъпи.

Алергените от домашни любимци и праховите акари се откриват там където се отглеждат домашни любимци, както и в тъмна, влажна и топла обстановка. Идеални места за оцеляването и развитието им са матраци, дивани и килими.Те могат да станат причина за алергии, ринит, астма, конюнктивит, бронхит и други заболявания на дихателната система.

Много от вирусите и бактериите са изключително вредни за здравето на човека и са причина за различни респираторни заболявания. За щастие, те са чувствителни към температура и могат да бъдат унищожени при определени условия.

Къде риска е най-голям?

Особено застрашени са хората, живеещи в големи градове, близо до ключови пътни артерии или индустриални обекти, гари, летища и др. Днес, по-голяма част от хората живеят и работят в затворена среда и  все по-малко време им остава за разходки „на чист въздух“ сред природата, което води след себе си редица хронични заболявания.

И ако замърсяването на външния въздух е сериозен проблем, оказва се, че има и по-сериозен: замърсяването на въздуха вътре в помещенията!

Има ли спасение?

Оказва се, че благодарение на иновативна технология, въздухът в затворени помещения като: домове, офиси, детски градини, училища, болници, хотели, фитнеси, СПА центрове и всякакви помещения, където се събират или живеят хора, може да бъде пречистен екологично и сигурно без използване на филтри.

Филтрите реално могат единствено да уловят и задържат микроскопичните вируси и бактерии, но не и да ги унищожат  и така да пречистят помещението. Така те остават вътре в затвореното пространство създавайки опасност от заразяване в последствие. Рискът е още по-голям в помещения, където съжителстват много хора като детски градини, училища, болници, фитнеси, домове за стари хора и др.

История на създаването на иновативната технология

Уникалната иновативна технология AirFree® е открита от един португалски баща, предприемач с иновативно и креативно мислене, архитекта Карлос Матиас. Той искал да помогне на своето дете, което страдало от алергия към мухъл и домашен прах и лекарствата не му помагали.  Лекарите му казвали, че няма как да елиминира напълно домашния прах и мухала, тъй като тяхната къща била на брега на морето. Карлос обаче не спрял да мечтае и да търси решение, така че и неговото дете като своите връзстници да играе безгрижно и да се радва на детството си.

Карлос имал фабрика за керамика в Германия. Познавал в детайли физичните свойства на керамиката при нагряване и знаел, че единствения вариант да се отърве от мухъла е чрез нагряване. Започнал да мисли как чрез нагряване на керамиката може безопасно да унищожи мухъла и алергените. Така се родила идеята за новата екологична технология за пречистване на въздуха AirFree®. 

След множество успешно проведени тестове в микробиологични лаборатории в Португалия и най-вече след видимите резултати, постигнати при детето, след около седем години започнало производството и разпространението на уреда за въздухопречистване.

Уникална екологична и иновативна технология пречиства въздуха без филтри | allergy.bg

AirFree®  се появява на пазара през 2004 г. Иновативната екологична технология покорява световните пазари. В момента 90% от производството се изнася директно в над 60 страни в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Близкия Изток.

Първата презентация на уреда в България е направена през 2009 г. от сина на собственика г-н Даниел Матиас.

Технологията AirFree®

Уникална екологична и иновативна технология пречиства въздуха без филтри | allergy.bg

За разлика от стандартните технилогии за пречистване на въздуха с помощта на сменяеми филтри, екологичната технология AirFree® не използва филтри.

Патентованата TSS TM технология AirFree® действа на принципа на естествената циркулация на въздуха. Замърсеният въздух се засмуква в керамичното ядро на AirFree благодарение на бавната естествена конвекция на въздуха (като при камините).

Попаднали в керамичното ядро, вирусите, алергените и микроорганизмите бавно се издигат нагоре и се унищожават от контакта с нагрятото до високата температура (200°С) керамично тяло, независимо от това колко устойчиви и опасни са те.

Преминалият през керамичното тяло въздух е пречистен, здравословен и свеж.

Вирусите, според Карлос Матиас, са най-лесните за унищожаване микроорганизми. Те са изключително миниатюрни и точно това ги прави лесни за унищожаване под въздействието на бавното нагряване при висока температура в керамичното тяло.

Една технология AirFree® – стотици ползи

 • АirFree® гарантира 99% унищожаване на всички алергени и микроорганизми в затворено помещение
 • AirFree® ви помага да дишате спокойно
 • AirFree® ви осигурява свеж и чист въздух
 • AirFree® пести вашите пари, защото не се нуждае от консумативи, филтри или UV – лампи
 • AirFree® използва екологична технология
 • AirFree® не отделя йони или озон
 • AirFree® не отделя вредни емисии
 • AirFree® е енергийно ефективна, защото има разход на енергия по-малък от разхода за една ел. крушка
 • AirFree® е напълно безшумна и гарантира спокоен сън или работа в офиса
 • AirFree® е компактен и лесно преносим
 • AirFree® има уникален дизайн
 • AirFree® е безопасен и лесен за употреба
 • AirFree® е на достъпна цена
 • AirFree® пести вашите пари, защото не се налага да отварята прозорците често за да проветряват.

Други приложения на технологията AirFree®

Една от най-новите тенденции в СПА процедурите е хромотерапията. Въпреки че в България тази процедура е почти неизвестна, в световен мащаб придобива все по-голяма популярност.

Но какво всъщност е хромотерапията?

Това е медицинска терапия, използваща въздействието на цветовете върху психическото състояние и върху самочувствието на човек. Още от най-дълбока древност е известно, че цветовете са способни да въздействат върху здравословното и емоционалното състояние на хората. Проучвания, направени през последните години, обобщават, че цветовете оказват благоприятно въздействие при състояния на неврологични проблеми, безсъние, аутизъм, депресия и много други заболявания.

AirFree® предлага различни модели, притежаващи функцията хромотерапия като сериите Iris, Lotus и Tulip.

Със системите на Airfree инвестирате в бъдещето и осигурявате здраве на вас и вашите деца, защото Airfree работи надеждно и тихо в продължение на много години.

Постоянната доставка на пресен въздух в помещенията в които прекарваме повече от 70% от времето си е жизненоважно за нашето здраве!

Споделете

facebook
pinterest
twitter