По време на пандемия се грижете за по-безопасно пътуване!

По време на пандемия се грижете за по-безопасно пътуване! | allergy.bg

По време на пандемия се грижете за по-безопасно пътуване!

Трябва да пътувате? Разберете как да намалите риска от заразяване с Covid-19 и да направите възможно най-безопасното пътуване …

Случаите на COVID-19 отново се увеличиха в България и в много други страни в Европа и доказаха, че все още не е време да се пренебрегват мерките за социална дистанция и хигиена.

Нормално е след месеци ограничения хората да искат да пътуват и да излязат от ежедневието. Но ако целта е строго за туризма, трябва да се има предвид съотношението между рисковете и ползите, като се предпочитат местните маршрути, които в допълнение към подпомагането на местния туризъм могат да доведат до по-малки затруднения в този момент.

Въпреки това, в случай на спешни професионални или дори лични ангажименти, които включват преместване в друг град, е важно да се вземат предвид редица мерки, които могат да сведат до минимум рисковете от излагане на новия коронавирус.

Пътищата на заразата …

Формата на предаване на COVID-19 е много обсъждана и все още се правят проучвания, за да се разбере как всъщност се държи този вирус. В момента световноизвестните здравни агенции, като Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ, предполагат, че основната форма на предаване се случва между хора, които са влезли в близък контакт – до около 2 метра.

Този вирус се разпространява чрез дихателни капчици, произведени, когато заразен човек кашля, киха, пее, говори или „просто“ диша. По този начин пътят на заразата е по същество през устата, носа, дихателните пътища и белия дроб. А вирусът може да се предаде и при контакт със замърсени повърхности, чрез докосване на ръцете в очите, устата и носа. По – бдителни и внимателни трябва да бъдете при пътуване с обществен транспорт – автобус, самолет. Пазете се и ползвайте всички предпазни средства!
На път за вкъщи …Трябва да знаете, че може да сте заразени по време на пътуване, дори ако нямате симптоми. Затова, когато се връщате, не пренебрегвайте превантивните мерки – социална дистанция, дихателен етикет, хигиена на ръцете и използването на маска. Ако мислите, че имате симптоми останете под карантина 14 дни! Трябва да се свържете с Вашия лекар и да следите за всяка поява на симптоми като кашлица, затруднено дишане и висока температура (над 38 ° C). Обърнете внимание на здравето си и си сътрудничете с превантивни мерки.
Поставете пречиствател за въздух и бъдете спокойни!

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и
вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter