Почивки и алергии?

Почивки и алергии

Много хотели сега се придържат към концепцията за „здравословен хотел“. Тези промени не само се показват в менютата и възможностите за отдих, но и в по-голяма осведоменост за по-доброто качество на въздуха.

Хотелите имат за цел да осигурят на своите гости по-добър престой, като избират използването на рециклируеми и емисионни летливи химични съединения, като намаляват употребата на химически продукти и преди всичко, подобряват качеството на въздуха – особено в стаите.

Ако пътуването включва престой в хотел или хан, при резервация тези с алергии трябва да помните:

– Избягвайте стаи с килими, предпочитайки тези с подова настилка от теракот и с малко порести предмети.
– Потърсете мнението на други потребители, например като се консултирате с препоръките на хотелската управа, още по-добре, като познавате някой, който вече е бил в хотела. Използвайте уеб сайтове като Trip Advisor или Facebook коментари за тези препоръки.
– Уверете се, че помещенията ви са за непушачи. Ако забележите миризма на плесен или цигари, не се колебайте да поискате друга стая – вашето здраве е по-важно!

Ако сте на къмпинг:

Има все повече и повече хора, които избират за къмпинг, но на открито начин на живот си има своите предизвикателства, и още повече в случая на хора с алергии.

Така че, преди пътуването, е важно да се:

– Консултирайте се с семейния лекар, за да сте сигурни, че няма да имате нужда от рецепта.
-Разберете дали има обслужващ отдел наблизо спешна, аптека, и техните контакти, както и да се провери, че вашият мобилен телефон ще има мрежово покритие за мобилни разговори.
– Ако използвате пулверизатор, уверете се, че къмпингът има електрическа енергия.

Много нови или първи къмпингуващи предпочитат паркове и други места, които предлагат настаняване, които са по-сложни и удобни, като например, бунгала, жилищни каравани и дори хижи. Ако това е вашият случай, електрическата светлина ви позволява да вземете със себе си и пречистватели за въздух Airfree. Изберете подходящ ако все още нямате на www.allergy.bg:)

Наслаждвайте се на почивката със семейството, домашния Любимец и разбира се Airfree – лек, удобен, безшумен и винаги до вас навсякъде!

Споделете

facebook
pinterest
twitter