Полени и цветен прашец!

Полени и цветен прашец! | allergy.bg

Полени и цветен прашец!

Как да се справите с алергичните кризи, които предизвикват?

Микроскопични размери, невъзможно да се видят с просто око, въздушните полени са всъщност нежелани посетители, поради алергиите, които могат да причинят на някои деца и възрастни.

Освободени от някои растения, тези малки частици могат да бъдат транспортирани по въздух на големи разстояния. Когато концентрацията на някои поленови зърна във въздуха достигне определени нива, хората, които са чувствителни към тях, развиват алергични разстройства, когато влязат в контакт с тях.

Как се задейства алергична реакция

В райони с високи нива на полени почти 50% от алергичните хора имат тази чувствителност. В други региони на страната с по-нисък брой това разпространение може да варира между 12% и 36%.

При дишане на полени във въздуха имунната система на алергичния човек, независимо дали е дете или възрастен, се стреми да се бори с чуждото вещество, активирайки клетките, които отделят хистамин и много други медиатори в тялото, което предизвиква появата на алергична реакция.

Грижи и профилактика

Въпреки че не можем да контролираме нивата на цветен прашец, възможно е да смекчим вредните му ефекти, като избягваме излизането на полето в средата на поленовия сезон, като държим прозорците на къщата затворени в края на деня и също така пътуваме с кола, без да отваряме прозорците . Тоест, най-добрият начин е да се ограничи доколкото е възможно контакта с външния въздух и съответно излагането на алергени.

Други навици, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите, са:
Носете слънчеви очила, когато е възможно, така, че прашецът да не достига до очите.
Избягвайте да сте близо до растения или прясно окосена трева; ако е необходимо, трябва да се носи маска. Преоблечете се веднага щом се приберете у дома.
Душ и измийте косата си преди лягане.
Не слагайте дрехи да се сушат на открито.
Хигиената при домашните любимци е също от голямо значение, за да не пренасят вкъщи прашеца в козината им от навън.

В началото на пролетта хората с алергия трябва да са наясно с нивата на въздушния прашец и да се грижат децата и другите членове на семейството да се наслаждават на красотата на сезона, без никакви здравословни проблеми. Разгледайте нашите предложения за уред за всяка стая за дом и офиса ви. Пречиствателите на въздух Airfreе унищожават до 99% алергените и ще ви помогнат да нямате симптоми на кашлица, кихане, алергии, насълзени очи.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter