Сънят на бебето!

Сънят на бебето! | allergy.bg

Сънят на бебето!

За всички майки, които се съмняват в съня на бебето, ето няколко съвета, които могат да помогнат на малките да спят по-добре …

Сънят е съществен момент в човешкия живот. Дори в различни пропорции, всички ние се чувстваме сънливи и се нуждаем от тази почивка, за да сме здрави и правилното да функционира организма ни.
Докато спим, мозъкът ни работи усилено и тялото ни почива от всички сетивни и външни стимули.

Значението на съня на бебето в неговото развитие

Проучванията показват, че сънят играе фундаментална роля в когнитивното развитие, както и в растежа на децата. Спането добре и за достатъчно време влияе значително върху развитието на изпълнителните функции, паметта и езика. От друга страна, лошото качество на съня може да донесе за бебета и деца проблеми, свързани с наднормено тегло или дори затлъстяване.

Тогава много родители питат: „Как мога да направя бебето да спи по-добре?“ или „как да накарам бебето да спи цяла нощ?“. Това е още по-често сред жените и мъжете, които са родители за първи път. Всъщност сънят на новороденото в началото може да бъде предизвикателен, но има начини да настроите тази функция и да ви помогне да спите по-добре.

На всеки два или три часа … 🙂

Въпреки че има прилики между съня на възрастни и бебета, има голяма разлика, която е ритъмът на детския сън. Като цяло сънят на най-малките има по-голяма продължителност, но е направен от кратки цикли, в сравнение със съня на възрастни.

Сънят на бебето се управлява основно от желанието му за храна. Тъй като стомахът на бебето е малък, храненето трябва да бъде по-често, което го кара да се събужда, всеки ден и нощ, на всеки два или три часа. Но веднага щом детето порасне и подкрепи повече време до следващото хранене, часовете на непрекъснат сън обикновено се удължават.

Бебетата се нуждаят от помощ, за да се научат как да контролират съня си – когато е време да спят и да се събудят и особено как да го направят сами. Това е много важно, така че, когато се събудят за кратко по време на сън, те да могат да се върнат да спят сами.

Важността на създаването на рутини

Интересен начин, който може много да помогне на родителите в това обучение, е да се създаде рутина за съня на бебето. Докато бебето ви расте, опитайте се да стимулирате бебето през деня (например с разходки на открито и в контакт със слънчева светлина) и да намалите безпокойството с по-спокойни темпове през нощта.

Въпреки това, качественият сън изисква безопасна и удобна среда за бебето (и за нас самите). Стая, която по време на сън остава безмълвна, с малко или никаква светлина и приятна температура, е част от тази благоприятна среда. Рутината преди сън, от друга страна, може да се установи с песни, спокойна музика, истории за разказване или с прости моменти на привързаност … И, разбира се, приятна вана, предшестваща нощния сън.

Бебето е всичко за вас нали? Осигурете му от първия ден приятна среда в неговата нова стая с пречиствател на въздух Airfree. Напълно безшумен, лек и безопасен за твоето бебе. Без смяна филтри и други консумативи. Вижте още за комфорта и благоприятната среда у дома и изберете от сайта ни www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter