Спите ли с врага? 10 съвета за контрол на прахови акари у дома

Прахови акари

Във всеки дом има няколко вида от тези микроскопични вражески микроорганизми наречени прахови акари.

Местата където оцеляват и се развиват праховите акари са матраците, килимите, завесите, спалното бельо, диваните, плюшени играчки и други.
Акарите най-често се намират в нашите матраци, възглавници и одеяла, но също така и по дивани, килими, завеси и плюшени играчки.

Затова решихме да споделим няколко лесни трика за справяне с праховите акари:

1 – Контролирайте влажността в стаята, като ежедневно проветрявате обитаваните от Вас стаи.

2 – Излагайте на слънце и проветрявайте матраците, възглавниците, завивките и плюшените играчки. Това може да елиминира повърхностните акари.

3 – За предпочитане е всяка седмица чаршафите, възглавниците и одеалата да бъдат изпирани при температура 55 ° C. Същата процедура може да се приложи и при дрехи, които дълго време сте съхранявали в килерите.

4 – След като дрехите бъдат изпрани, ако няма да се изпозлват – съхранете ги във вакуумни пликове, които премахват кислорода, който е изключително важен за размножаването на гъбички, бактерии и акари.

5 – Не използвайте пух и възглавници с пълнеж от пух.

6-  Когато се събудитеизчакайте поне 1 час за да си оправите леглото, така влагата отделена от тялото през нощта, ще може да се разсее.

7 – Използвайте високоефективни прахосмукачки, които задържат над 99% от микроскопичните частици, включително праховите акари и техните алергени.

8 – При почистване на мебели и подове, където не се използва прахосмукачка използвайте само влажна кърпа.

9 – Почиствайте редовно плюшените играчки.

10 – Използвайте пречиствател на въздуха AirFree за да намалите драстично количеството прахови акари, гъбички, бактерии и вируси в дома си.
По този начин не само ще облекчите алергичните и астматичните заболявания, но и ще предотвратите появата им.

Споделете

facebook
pinterest
twitter