Топ 5 предимства на въздухопречиствателите

Топ 5 предимства на въздухопречиствателите | allergy.bg

Поставянето на въздухопречиствател във вашия дом може буквално да промени въздуха, който дишате!

Не сте убедени? Прочетете и се убедете сами!

Повечето хора прекарват около 90 процента от времето си на закрито. В последните няколко години излязоха редица проучвания, които доказват, че въздухът в нашите домове е до 100 пъти по-замърсен, отколкото на открито! Поради това, своевременното решение на проблема със замърсения въздух в затворените помещения е от изключителна важност.

Представяме ви топ 5 пpедимства на въздухопречиствателите и защо да поставите такъв във вашия дом:

  1. Облекчава симптомите на астма

Знаете ли, че най-честите причинители на астматични пристъпи се намират в дома?

Астматичните пристъпи може да бъдат провокирани от различни алергени, като прах, въглероден окис, акари, мухъл и дори битови почистващи препарати или спрейове за освежаване на въздуха. Ако не се отстранят от въздуха в помещението, могат да причинят хрипове, кашлица и дори да доведат до сериозни пристъпи на астма.

  1. Елиминира алергените и вредните химикали във въздуха

Когато избирате въздухопречиствател, проверете дали той е в състояние да отстранява полени, алергени на домашни любимци и акари и други алергени от въздуха. Причината за това е, че алергените са по-опасни, когато циркулират във въздуха в затворени помещения.

Ако живеете в район с интензивен трафик e възможно да сте подложени на външни замърсители, като азотен диоксид и въглероден оксид. Дори и да не живеете в голям град, въздухът в дома ви може да бъде замърсен от почистващите препарати, които използвате. Продължителното излагане на тези замърсители, може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

  1. Неутрализира неприятните миризми

Миризмите от бои, тютюнев дим и дори мека мебел, могат да засегнат синусите и белите ви дробове. Някои симптоми  са свързани с гадене, замаяност и затруднено дишане.

Въздухопречиствателите значително повишават качеството на въздуха във вашия дом или офис, като тези без филтри абсорбират всички неприятни миризми, правейки въздуха в помещението по-чист и свеж.

  1. Намалява риска от инфекции, разпространявани по въздушно-капков път

Някои възрастови групи; като възрастните хора и децата, имат компрометирани или все още развиващи се дихателни системи, което означава, че качеството на въздуха, който дишат е от изключителна важност за тях.

Въздухопречиствателите могат да помогнат за облекчаване и преодоляване на тези проблемите, тъй като те намаляват концентрацията на микроорганизмите във въздуха.

  1. Може значително да подобри качеството на съня

Въздухът в спалните помещения има голямо значение за здравият и пълноценен сън. Ако въздухът в помещението е замърсен, тежък и задушлив,  независимо дали от прах, различни алергени и миризми, качеството на съня обикновено се нарушава.

Поставянето на въздухопречиствател в спалнята е идеалното решение на този проблем , тъй като премахва алергените и различните замърсители във въздуха.

За да получите информация за въздухопречистватели Airfree и защо те са толкова важни за вашето здраве, свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg или разгледайте всички продукти на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter