Великден с радост без алергия!

алергия

Великден с радост без алергия!

Великден, пролет, разходки …

Да, но е добре страдащите от алергии да следят Поленовият календар.

 

Великден е време, богато на традиции и ритуали, които се предават през поколенията. Повод да съберете семейството и да се насладите на кратката почивка.

Съвпадайки с времето на алергии към полени, тези дни могат да доведат до влошаване на симптомите, а именно с продължителното пребиваване на места, където определени видове дървета и храсти носят основната отговорност за отделянето на полени. Полените представляват най-голямата причина за алергия у нас.

 

Следете поленовият календар.

Ако сте алергични, е добре да следите поленовият календар. Този календар Ви дава информация за концентрацията на полени във въздуха (ниска / умерена / висока/много висока).

Оставяме като пример прогнозата за полени  между 1-ви и 15-ти май.

 

През периода от 1 до 15 май прогнозата е за:

  • много висока въздушна концентрация на полени от сем. Букови
  • висока въздушна концентрация на полени от сем. Житни
  • умерена въздушна концентрация на полени от сем. Брезови

 

ВНИМАНИЕ!

Планирайте почивката си

За да избегнете контакт с определен полен, към който сте алергични, планирайте ваканцията си, като изберете места с ниска концентрация на полени (например почивка на море).

Когато концентрациите на полени са високи, избягвайте определени дейности на открито. Разходките в градината, косенето на трева, къмпингуването или спорт на открито ще повишат риска от излагане на полени и развитие на алергии. И имайте предвид, че сутрин концентрацията на полени е по-висока.

 

Вкъщи…

Не отваряйте прозорците във ветровити дни или когато концентрациите на полени са по-високи. Използвайте въздухопречиствател, за да пречистите въздуха в дома Ви!

 

Пътуване с кола …

Дръжте прозорците затворени, за да намалите значително контакта с полени.

 

Носете слънчеви очила, когато излизате, като ефективен и практичен начин да избегнете следните симптоми на алергия: зачервяване и дразнене на клепачите и сълзене на очите.

 

Посетете нашият блог, за да прочетете други интересни теми.

Ако желаете да подобрите качеството на въздуха във Вашият дом, разгледайте нашите предложения за въздухопречистватели AirFree на www.allergy.bg

За допълнителни въпроси относно капацитет, видове и приложения на пречиствател на въздух Airfree, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0878 76 76 42.

Честити Великденски празници от екипа на Airfree!

Последвайте ни във Facebook

Абонирайте се за нашия Youtube канал

Последвайте ни в Instagram

Споделете

facebook
pinterest
twitter