Зачервяване, подуване и сърбеж

Зачервяване, подуване и сърбеж | allergy.bg

Зачервяване, подуване и сърбеж …

Започнаха ли кожните алергии с първите лъчи на слънцето при вас?
Научете как да избегнете симптоми на кожни алергии.

Всеки човек е уникално същество и ако е вярно, че всички наши избори
отразяват нашата индивидуалност, как би могло да бъде, следователно, различно с тялото ни? Защо реагира различно на различните хора?

Генетично наследство и фактори на околната среда

Алергията се случва, когато имунната система реагира на определени
алергени, причиняващи възпаление. Проявява се свръхчувствителност. Генетичното наследяване е преди всичко основата за съществуването на алергия, но то ще бъде предизвикано само от излагане на фактори на околната среда. Те са веществата, открити главно в акарите, които са навсякъде в затворените помещения, в които липсва въздухопречиствател.

Сред най-често срещаните видове кожни алергии можем да споменем: Уртикария, която може да се прояви във всяка област на тялото, дори по лицето, устните, езика, гърлото и ушите. Сред причините са химикали, латекс, ухапвания от насекоми, слънчева светлина, автоимунни заболявания, хематологични заболявания, хормонални нарушения и лекарства. Разделя се на остри и хронични случаи и може да продължи няколко дни или седмици. Как се проявява: червеникави плаки, с интензивен сърбеж и с различно местоположение.

Ангиодема…

Алергична реакция, подобна на кошерите, но това се случва в слоевете на по-дълбока кожа. Тя може да бъде предизвикана от фактори, които включват генетика, автоимунни и инфекциозни заболявания, дисфункция на щитовидната жлеза, някои видове рак и фактори на околната среда, като високи и ниски температури. Рискът от поява обаче е по-голям при хора, които вече са имали алергия. Знаете колко е тежко да си със симптоми на алергия и да се налага да вършиш всичко от сутрин до вечер.
Има начини за превенция вкъщи и офиса. Организма има нужда да живее и да вдишва нормално чист въздух. Кожата не обича алергени, които увреждат състоянието и и от това организма страда.

Поставете въздухопречиствател Airfree във всички затворени помещения и бъдете спокойни – всички симптоми на кожни раздразнения, алергии и проблеми ще бъдат решени. Без симптоми на алергия се живее нормално у дома с Airfree – открийте на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter