Как да продължим с живота си и работата безопасно?

Как да продължим с живота си и работата безопасно

Как да продължим с живота си и работата безопасно?

Пролетта започна, но населението трябва да продължи със социална дистанция и използването на маски в затворени обществени пространства. Коригирането на някои ограничения и отварянето на повече заведения бяха решения, взети след като правителството разбра, че честотата и темпът на предаване на COVID-19 постепенно отслабва. Социалното ограничаване има за цел да намали разпространението на COVID-19, чрез мерки, които насърчават намаляването на социалните контакти до строго необходимото. За безопасност е важно всеки да следва препоръките за превенция и да сведе до минимум риска от предаване.

Ако имате деца или живеете с деца, това е важен момент. По отношение на училищата: от началото на втората половина на март децата в детските заведения, учениците в предучилищните и началните училища са се върнали към своята рутина. Учениците, които се считат за изложени на риск, могат да имат специални условия за оценяване и присъствие, в допълнение към индивидуалната образователна подкрепа в училище или у дома, лично или отдалечено, с помощта на компютри, мобилни телефони и други устройства за информационни технологии. Като цяло през май всички ученици се връщат на училище. За поетапното отваряне, учене в клас и всяко решение, властите ще ни уведомяват.

Остава носенето на маски на закрити обществени места – мол, кино, театър, магазини. Зеленият коридор за възрастните сутрин остава от 8:00-10:30 по отношение на пазаруване в магазин или аптека.

Какви грижи трябва да продължите да полагате?

Много е важно да продължите да спазвате превантивни мерки! Въпреки че вече има ваксина за това заболяване – стотици българи са получили поне първата доза от ваксината.
Спазвайте разстояние най-малко 2 метра;
спазвайте правилото за задължително използване на маската в пространства като:
търговски и заведения за предоставяне на услуги;
обществени услуги и сгради;
образователни заведения и детски заведения;
обществен транспорт;
обществени пространства и пътища, особено когато физическото разстояние, препоръчано от здравните власти, не може да бъде гарантирано.
лична хигиена: често мийте ръцете си и упражнявайте дихателни техники;
хигиена на околната среда: когато е възможно, почиствайте и дезинфекцирайте повърхности, предмети и други места с редовен контакт;
следете симптомите си: ако имате кашлица, треска, загуба на мирис или вкус, затруднено дишане, трябва да се изолирате от други хора и да се обадите на РЗИ и личният си лекар.
Също така имайте предвид, че козирката не замества маската, но можете да я използвате като допълнение. Затова поддържайте маската си добре приспособена към лицето си, като напълно покривате устата и носа. Останете защитени и се уверете, че бариерният метод е ефективен, за да се предпазите от капчици, които могат да бъдат изхвърлени чрез кихане, кашляне или говорене. Следвайте указанията за превенция и се погрижете да можете да се възползвате от безрисковата гъвкавост за себе си, членовете на вашето семейство и най-близките ви. Осигурете чиста среда вкъщи и офиса с пречиствател на въздух AirFree! Той унищожава вируси, бактерии, микроорганизми.

Свържете се с нас на телефон 0878767642, пишете ни на мейл info@allergy.bg и вижте всички продукти на www.allergy.bg

Последвайте ни във Facebook

Абонирайте се за нашия Youtube канал

Последвайте ни в Instagram

Споделете

facebook
pinterest
twitter