Лекуват ли антибиотиците грип и вирусни инфекции?

Лекуват ли антибиотиците грип и вирусни инфекции?

Лекуват ли антибиотиците?

По това време на годината зачестява употребата на антибиотици, а лекарите са на мнение, че при повече от 40% от пациентите, лечението с тях е неудачно.
Неправилната употреба на антибиотици увеличава неблагоприятните ефекти на грипния вирус и води до развитие на микробна резистентност.

Голяма част от населението вярва, че антибиотиците убиват вирусите и са ефективни срещу настинки и грип. Според проведени в Европа проучвания честотата на приема им нараства, включително и назначението им при възрастовата група 0-2 години.

Вирусите във въздуха са по-различни. Изследване на респираторния синцитиален вирус (основната причина за хрипове при деца под 2 годишна възраст) показва, че когато вирусът е изложен на 65° С за 45 минути, капацитетът му да причини инфекция намалява.

Двата основни типа микроби са бактерии и вируси.
Каква е разликата между вирус и бактерия?

Вирусите са с най-малък размер от всички микроби. Те могат да „атакуват“ почти всеки жив организъм. Вирусите използват друг организъм за гостоприемник, като човека. Това означава, че вирусът напада клетка в тялото и използва части от нея, за да се размножава. Така се произвеждат стотици нови вируси, които могат да се разпространят по цялото тяло. Те могат също така да инфектират нови организми.

Бактериите са с много по-голям размер от вирусите. Те живеят почти навсякъде и много от тях не причиняват инфекции. Бактериите се размножават чрез деление. Ако условията са благоприятни – температура, наличие на хранителни вещества – някои видове могат да се размножават на всеки 20 минути.

Тук идва и значението на въздухопречиствателите.
Вирусите са най-лесните за унищожаване микроорганизми. Те са много, много миниатюрни. Няма филтър, който да улови вирус, защото е хиляди пъти по-малък от бактериите и от мухъла.

Затова ние Ви предлагаме въздухопречиствател AirFree.

Въздухопречиствател AirFree  действа с топлина. В момента, в който вируса попадне в уреда, той е приблизително 3 мм в диаметър и 15 см височина. AirFree има датчик, който контролира въздуха, който влиза вътре и времето, в което микроорганизмите трябва да престоят там, за да ги унищожи.
Разликата между филтрите за въздух и пречиствателят е, че пречиствателя унищожава, докато филтъра улавя вируса, но той продължава да стои там и да замърсява помещението.

Споделете

facebook
pinterest
twitter