Училища и детски градини

Училища и детски градини | allergy.bg

Колко е важно да се грижим за въздуха!

*По-здрави деца и персонал

*По-голямо спокойствие за родителите

Децата прекарват повечето от времето си в училище. Но ниското качество на въздуха в училища и детски градини може да причини главоболие, запушване на носа, дихателни проблеми, дразнене в носа/гърлото, кашлица, напукана кожа, алергии и астма, които намаляват умствената дейност и увеличават броя на отсъствията.

Странно обаче, концентрацията на замърсители в затворени пространства може да бъде до 100 пъти по-голяма от тази навън… Децата са по-податливите на респираторни алергии от възрастните. Знаем, че 80% от алвеолите се формират само през следродилния период. Освен това децата вдишват повече въздух за единица телесна маса отколкото възрастните, тъй като белите дробове все още не са развити напълно.

От изключителна важност е да се промени отношението на лидери и правителствени лица към поддържането на здравословен въздух в училища и детски градини, защото това е ключово за опазване здравето и благосъстоянието на нашето младо население!

Ефект ще има не само върху децата, но и върху персонала и учителите. Важно е да се отбележи, че от комерсиална гледна точка подобряването на въздуха е много добра идея. По-здрави работници водят до по-малки оперативни разходи. А увеличената продуктивност може да бъде най-важното предимство пред други училища и детски градини.

Споделете

facebook
pinterest
twitter