Бебета и бъдещи майки

Бебета и бъдещи майки | allergy.bg

Грижата за децата започва още в утробата.

Раждането предизвиква огромно вълнение за всяка майка, която се интересува от стъпките, които трябва да се предприемат, за да може бебето й да расте възможно най-здраво.

Ако генетични фактори са истинската причина за алергична предразположеност, то факторите на околната среда предизвикват появата на чувствителност и възпаления.

 

Какво води до появата на алергии при бебетата?

Бременността е период, в който често жената прекарва повече време на закрито,в дома. Това води до по-голямо излагане на въздействието на АЛЕРГЕНИТЕ на домашната среда.

Проявите са разнообразни-хрема, запушен нос, кашлица, обрив, лош сън и умора. Важно е да се отбележи, че тези фактори оказват влияние и върху плода (бебето). Възможно е да настъпи вътрематочна сенсибилизация, т.е. алергизиране на бебето още в утробата на майката.

Кои са основните рискови фактори на домашната среда?

Това са: домашен прах, съставен от кожни люспи, които хората отделят постоянно,власинки от завивки и дрехи, косми, бактерии, вируси, спори на мухъла, акари и др.

Домашният прах често е невидим, но го вдишваме постоянно и това води до бронхит, астма, обриви, умора. Важно е да се знае, че тежестта на проявите зависи от дозата, т.е колкото по-голямо е количеството на алергените, толкова по-тежка е реакцията и риска за плода.

Кои са ПРИЧИНИТЕ за лошия въздух в жилището-основно прекалената херметизация,лоша вентилация,пренаселеност, влага, пране, килими, стари матраци, застоял въздух, което води до развитие на мухъл и отделяне на спори, натрупване на прах, бактерии и вируси във въздуха, който дишаме.

Как се борим със замърсителите-използваме препарати за мухъл, дезинфектанти, но освен, че са токсични, те отстраняват мухъла, но НЕ и спорите – те остават във въздуха. Освен временен и скъп ефектът от ползването на препаратите е и токсичен.

Единственото решение за по-здравословен и чист въздух е постоянното му пречистване посредством унищожаване, а не събиране във филтър на алергени, спори, бактерии, вируси и акари.

Решението е въздухопречиствател Airfree!

Споделете

facebook
pinterest
twitter