Деца с дихателни кризи: Как да им помогнем?

Деца с дихателни кризи: Как да им помогнем? | allergy.bg

Деца с дихателни кризи: Как да им помогнем?

Сънливи ли са респираторните кризи на децата ви? Естествено е това да се случи, тъй като никой родител не може да си почива, докато децата страдат от този тип алергии.

Но има решения … Толкова естествени, колкото въздухът, който дишаме.

Ако децата ви страдат от респираторни алергии или астма, знаете колко тревожно е това. И колко струва преодоляването на всяка криза: събуждане посред нощ, разчитане на лекарства и, разбира се, прекарване на безкрайни часове с прахосмукачка във всеки ъгъл на къщата. Мухъл, прахови акари, животински алергени и цветен прашец са основните виновници и борбата с тях е от съществено значение, тъй като колкото по-добър е атмосферният въздух у дома, толкова по-голям е шансът алергичният човек да има здравословен живот с по-малко лекарства. Оттук и важността на пречистването на този въздух като ценна помощ за облекчаване на симптомите … и притесненията.

Какъв е произходът на дихателните алергии и астмата?

Респираторните алергии, като ринит, са често срещани заболявания. Те са резултат от генетично предразположение, което реагира на присъствието на алергени в околния въздух. Астмата е възпалително заболяване, свързано също с взаимодействието между генетични и екологични фактори, което се проявява като пристъпи на задух, намалено или дори недостиг във въздушния поток. Въпреки че генетичните фактори са отговорни за алергичната предразположеност, факторите на околната среда до голяма степен са отговорни за сенсибилизацията и възпалителния отговор – алергени като плесени, акари, полени и животински косми, които са особено концентрирани в дома. Още преди раждането бебето може да развие алергия. Бебето може да стане алергично, като абсорбира вещества през плацентата, като цигарени токсини и някои видове аероалергени. Когато плодът влезе в контакт с тези вещества, може да настъпи вътрематочна сенсибилизация, дори водеща до първоначален алергичен отговор. Ето защо е толкова важно да се осигури добро качество на въздуха на места, където бременната жена прекарва по-голямата част от времето си.

Прах, мухъл и акари: виновниците живеят на закрито!

Прекарваме 90% от дните си на закрито – 60% на закрито и 40% в спалнята. Именно тук страдащият от алергия трябва да бъде внимателен и там са концентрирани различните алергични вещества. Всъщност въздухът в къщата е пълен с микроорганизми, вредни за здравето, като плесени, акари, вируси и бактерии, отговорни за респираторни заболявания и алергии. Противно на това, което мислим, в затворена среда замърсяването на въздуха може да бъде до 100 пъти по-високо от това на улиците! Без да забравяме, че в сто процента от всичко, което ядем на ден, 99,94% е въздух. И ако всеки ден внимаваме да даваме на децата си чиста вода и правилно почистена храна, защо да не обърнем еднакво внимание на въздуха, който дишат?

ОТ РАЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА …

Грижете се за въздуха, който дишате в дома си! Проучване с деца до 1-годишна възраст показа, че астматичните епизоди са пряко свързани с излагането на алергени от прахови акари: колкото по-голяма е експозицията, толкова по-голяма е вероятността от развитие на болестта и атаките започват рано! Дискомфортът, причинен от нощни алергии, може да бъде неудобен до степен да прекъсне съня на детето. А времето, посветено на съня, е важно не само за почивката, но и за развитието на мозъка. Освен това през този период се случва най-интензивното отделяне на хормони на растежа. Използването на въздупречиствател е изключително ценно за унищожаване на бактерии, вируси, плесени, прашец, органични миризми и други микроорганизми, намиращи се във въздуха. Марка Airfree предлага на пазара няколко модела уреди, които представляват решение за естествено елиминиране до 99,% от микробиологичното замърсяване и унищожаване на микроорганизми и алергени в затворени пространства.

ГРИЖА ЗА ДЕЦА С АСТМА

И никога не е твърде много да се изброят някои грижи, които в случай на астматични деца или с това предразположение помагат за овладяване на симптомите, намалявайки честотата на кризите и употребата на лекарства:

– Премахнете килимите, завесите в стаята на детето;

– Пазете къщата, но особено стаята на детето, без прах;

– Дръжте домашните любимци извън стаята на детето;

– През зимата оставете прозорците леко отворени, за да обновите въздуха вътре в къщата;

– Избягвайте одеяла, които натрупват много прах;

– Сменяйте цялото спално бельо седмично;

– Избягвайте използването на парфюм при детето;

– Предотвратете много контакти на детето с домашни любимци, като котки и кучета;

– Поставете устройство за пречистване на въздуха в стаята на детето.

За да изберете подходящия въздухопречиствател за вас посетете нашия сайт www.allergy.bg. Въздухопречиствателите Airfree помагат за облекчаване на симптомите на астма и алергия. Airfree не е лукс, а необходимост.

Споделете

facebook
pinterest
twitter