Акари, гъбички и бактерии! Има ли заплаха във въздуха вкъщи

Акари, гъбички и бактерии! Има ли заплаха във въздуха вкъщи | allergy.bg

Акари, гъбички и бактерии! Има ли заплаха във въздуха вкъщи?

Хората се преместват от една затворена среда в друга, като се движат между пространства с малка външна циркулация на въздуха и много пренаселеност. Освен това с урбанизацията започнахме да купуваме повече продукти за мебели и текстил, като дивани, килими, килими и повишихме вътрешната температура на помещенията, за да ги направим възможно най-удобни. Проблемът е, че това благосъстояние е не само за нас, но и за микроорганизми, като акари, гъбички и бактерии, които в крайна сметка се размножават по-бързо в тези пространства.
Очите ни не могат да ги видят, но те са навсякъде. С предимството да бъдат невидими с просто око, те се възползват от някои лоши навици, за да се скрият и размножат в най-разнообразните кътчета.

В малки количества хората и микроорганизмите хармонично споделят едно и също място. Но когато тези същества се обединят в голям брой и създадат армия, толкова мощна, че имунната ни система не може да се бори с нея, тогава те могат да причинят здравословни проблеми. Например, задействане на алергични процеси, отваряне на врати за хранителни инфекции или атака на белите дробове.

С всички погледи към превенцията на Covid-19, важно е да не забравяме, че акарите, гъбичките и бактериите също причиняват болести и заслужават нашето внимание. Ако във вашето семейство сте алергични към тези микроорганизми, научете как можете да ги идентифицирате и да намалите излагането на деца и възрастни на тяхната вреда.

Акари: домашни мерки и начини за борба с тях!
Проучванията показват, че акарите са един от основните компоненти на домакинския прах и че 100% от домакинствата имат поне някои от техните видове. Само в матраци е възможно да се намерят до 18 различни вид. Праховите акари предизвикват алергии като ринит, астма и атопичен дерматит. Повече от 50% от хората, страдащи от астма, имат алергия към акари.

Рецептата за избягването и контрола им не може да бъде по-домашна: необходимо е да се контролира влажността, тъй като 70% до 75% от телесното тегло на тези животинки се състои от вода и в тази пропорция те се размножават.

Акарите се хранят главно с люспите на кожата, които отделяме всеки ден, с люспи от домашни животни и гъбички (в случая някои видове плесени) и обичат да живеят при температури между 18 и 32 градуса лесно срещащи се в домовете ни.

Съветваме ви да проветрявате и почиствате често и да поставите уреди Airfree. Пречистватели на въздух Airfree унищожават на 99% всички акари, алергени, вируси, бактерии, микроорганизми! Посетете сайта ни и се свържете с нас! Попитайте и ще ви насочим към въздухопречиствател който ще бъде добре за вашата стая! Вижте всички мнения, препоръки и уреди на www.allergy.bg

Споделете

facebook
pinterest
twitter