Дистанционна работа: Поддържайте чиста и приятна среда.

Дистанционна работа: Поддържайте чиста и приятна среда. | allergy.bg

Дистанционна работа: Поддържайте чиста и приятна среда.

Едно от най-големите въздействия, които Covid-19 донесе на рутините на милиони хора по света, e работата от разстояние. Част от населението вече имаше опит с работа от разстояние, но повечето специалисти бяха принудени да проверят способността си да работят от вкъщи за първи път.
Не всички дейности имат възможност да се извършват дистанционно. Въпреки това, необходимостта от социална изолация показа, че има множество задачи, които можем да изпълняваме в дома. Дори повече, отколкото си представяхме, преди кризата.

Домашен офис, какво сега?

Според Кодекса на труда дистанционната работа е „трудовото представяне, извършвано с правно подчинение, обикновено извън компанията и чрез използването на информационни и комуникационни технологии“.
Този нов сценарий ни носи нови предизвикателства. Например балансът между семейството и професионалната рутина, грижата за дома, с физическото и психическото здраве. Ако имате деца, със сигурност знаете предизвикателството на дистанционното обучение и виртуалните класове.
Освен това в къщите често липсва подходящо обзавеждане или определено оборудване, налично в офисите, като по-големи екрани и ергономични столове. Освен това споделянето на пространство с членове на семейството може да затрудни концентрацията при работа от вкъщи.

Деца и работа в мрежа

Търпението е ключово за работата от вкъщи. При децата наоколо е необходимо да се използват нови стратегии и да се създаде нова рутина за семейството. Специалистите по деца и юноши посочват, че родителите трябва да работят заедно с децата, особено в моменти, когато биха били в училище. Ако е необходимо и възможно, да се редувате или да разчитате на подкрепата на другa Организация.
За да се улесни рутината и адаптацията при работа от вкъщи, е важно да се запази организацията. Дръжте хартиите и документите в папки, поддържайте бюрото си чисто и има място за работа. Ако е възможно, използвайте стол, който е по-удобен и подходящ за дълъг престой, дръжте компютрите на правилната височина за ръцете и зрението.
Няма консенсус, че използването на саксийни растения ще пречисти вътрешната среда, но наличието на някои видове у дома може да помогне за поддържане на благосъстоянието. Освен че създават по-естествена и приятна среда, хората могат да се чувстват и по-мотивирани благодарение на грижите за растенията и красотата, която носят в закритите пространства. Сравнително икономична алтернатива, растенията също регулират влажността и могат да намалят шумовото замърсяване.
Създайте рутина, като вземете предвид времето за начало и край за вашата смяна. Оставете извън този период домашни и развлекателни дейности, които не са били разработени по време на работното време, това ще помогне във вашата ежедневна организация. Не забравяйте, че това е важно и помага да се запази концентрацията, правете почивки, включително ставане, хидратиране, разходка из къщата, пиене на кафе или малка закуска. Продължаването на движението дори в резиденцията е от съществено значение.

Почистване

Тъй като вирусът все още циркулира в България и повечето страни, продължете с хигиенната рутина. Почистете ръцете си, дезинфекцирайте повърхностите и подсилете почистването. Влизането в дома също трябва да следва същите предпазни мерки като началото на пандемията. Не забравяйте да почиствате електроника като мобилни телефони, да перете дрехи и маски веднага щом се приберете вкъщи и, за предпочитане, без да смесвате с други дрехи. Извадете обувките си преди или малко след като влезете в къщата. Винаги имайте 70% гел алкохол, за да почистите ръцете си, когато се върнете и по възможност да се къпете, когато се приберете вкъщи.
Не забравяйте: социалната откъснатост е много ефективна за намаляване на степента на инфекция с SARS-CoV-2. Накратко, работата от вкъщи е решение, което поддържа икономиката активна, минимизирайки финансовото въздействие и запазвайки здравето на хиляди хора. Бъдете спокойни и здрави и поставете и пречиствател за въздух, тъй като почти цялото време напоследък прекарваме вкъщи в затворена стая. Ние ви съветваме да ни се обадите и заедно да изберем пречиствател. Така със сигурност ще имате напълно здравословна среда, защото у дома вече се работи, играе, готви, децата учат, техниката работи максимално включена. С Airfree ще сте спокойни, че са безшумни, унищожават напълно микроорганизми, вируси и бактерии! Симптомите на кашлица, алергии, астма изчезват и без проблем можете да организирате динамичния ден, който ви предстои!

Споделете

facebook
pinterest
twitter